Hoe ontstaat een ontwerp proces?

NICE TO MEET YOU!

Kennismaken met Louzz is kosteloos en vrijblijvend. Wij zijn namelijk nieuwsgierig naar je verhaal en je plannen. Vinden het leuk om te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen. Hebben we een klik, dan gaat Louzz graag voor je aan de slag.

DE OFFERTE

Louzz vertaalt jouw verhaal in een offerte met een helder stappenplan. Het totale project wordt daarin in fases opgedeeld en duidelijk beschreven. Je krijgt zo een goed inzicht in de werkzaamheden én de kosten. Zo voorkomen we vervelende verrassingen achteraf.

INTERIEURONTWERP

Luisterend naar jouw verhaal, ontstaat een programma van eisen. Dit is de basis van ons ontwerp. Het ontwerp wordt uitgewerkt in gedetailleerde werktekeningen met een technische werkomschrijving. Hiermee kunnen offertes en eventuele aanbestedingen worden aangevraagd.
Interieur ontwerp proces
Interieur ontwerp proces
Interieur ontwerp proces

HET PROCES

Ga je met ons samenwerken, dan maken we een voorlopig schetsontwerp waarin we jouw doelstellingen en wensen verwerken. Door goed naar elkaar te blijven luisteren, ontstaat er een definitief ontwerp. Voldoet dat helemaal aan je wensen dan werken we dit uit, compleet met een technisch plan. Is het klaar dan kan de realisatie van start.
Pas als een fase naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. Door de tussentijdse evaluaties tijdens het ontwerpproces ontstaan er geen misverstanden. Er is ruimte om op onverwachte omstandigheden in te springen en het plan aan te passen.

INTERIEURADVIES

Kleuradvies
Louzz laat je graag zien hoe je met de juiste kleuren sfeer brengt in een ruimte. Een goed kleurgebruik brengt een ruimte in balans. Door te spelen met kleur maak je de ruimte optisch groter of juist intiemer. Kleuren hebben een psychologisch effect. Een goed kleuradvies maakt de effectiviteit van een zorg- of zakelijke omgeving groter.
Maatwerkadvies
Ongelukkige hoekjes, schuine wanden, een raam of deur die in de weg zit. Er zijn in een ruimte vaak situaties waar een standaardoplossing niet werkt. Met het maatwerkadvies van Louzz wordt ook deze ruimte optimaal benut.
3D visuals
Een goed beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Met een 3D visual laat Louzz de toekomstige situatie levensecht en tot in detail zien.

NETWERK

In de jaren dat Louzz actief is, hebben wij een groot netwerk van vakmensen opgebouwd. Zij zijn net zo gedreven als Louzz. Ze zijn betrouwbaar en een kei in hun vak. Louzz werkt graag samen met deze professionele lichtadviseurs, interieurbouwers, aannemers, projectinrichters en stoffeerders. Heb je zelf vakmensen waar je op vertrouwt, dan maken we natuurlijk ook graag van hun diensten gebruik. Wij adviseren, maar jij bepaalt.

Sommige plannen moeten onder grote tijdsdruk worden opgeleverd. Om grote stappen te kunnen zetten schakelt Louzz dan betrouwbare collega’s in die meehelpen met de uitwerking van het ontwerp. Zo maken we extra snelheid en waarborgen we de continuïteit van het project.